Női és Férfi  panaszok - hormonok és a stressz






A női bajoknál az ösztrogénszint, míg a férfi bajoknál meghatározó a tesztoszteron szintje.

A táplálkozásban, a vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is érdemes fókuszálni, mert olyan létfontosságú anyagok, mint a magnézium, cink, réz, szelén, A, C, E és D vitaminok is hozzájárulnak a férfierő fenntartásához is

Sajnos a férfiak kevésbé hajlandóak bármit szedni, így fogalmuk sincs róla, hogy milyen (hiány)állapotban van szervezetük.

A krónikus (tartós) prosztatagyulladás (amely évekig elhúzódik) prosztata rákká alakulhat, amely gyakori daganat a 60 év fölötti férfiak esetében. Ezért a prosztata egészségére mindenképp kiemelt figyelmet kell fordítani minden férfikorban, de a 45 éves kor fölött az erre irányuló szűrővizsgálatok is mindenképp fontosak.

A nőknél a terméketlenség, az endometriosis, a PCOS, HPV stb. teszi örömtelenné a nőiség megélését.


A savasodás  a sejtek oxigénhiányos állapotát eredményezi, ami sokféle probléma létrejöttéhez vezet. 

!!!! Legtöbb betegség pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű. Leszámítva néhány agresszív baktériumot és vírust, valamint örökölt fejlődési rendellenességeket vagy betegségeket. 

A betegségeink túlnyomó része azért jön létre, mert pszichésen nem tudunk vagy nem jól tudunk kezelni egy-egy élethelyzetet, vagy eseménysorozatot. A másik fő ok a táplálékkal bevitt környezeti szennyeződések, nehézfémterhelés, permetszerek, aflatoxin (penész), és állati ételekkel bevitt hormonok és antibiotikumok, szépségápolási készítményekkel bevitt káros anyagok.


Amikor gyermeket szeretnénk vagy már van gyermekünk, gyermekeink, akkor kiemelt figyelemmel törődjünk egészségükkel, hisz a szülői magatartás, értékrend, életvitel, táplálkozás  meghatározó számukra.


Probiotikumok szedése kiemelkedően fontos, hisz az agy-bél gát működéséhez elengedhetetlenek a jótékony baktériumok a szervezetben, ami nemcsak a bélrendszerre vonatkozik, hanem a húgyuti és nemi szervek optimális működését is szabályozza. 


Gyulladások esetén mindíg fokozottan kell figyelnünk táplálkozásunk minőségére.

Részesítsük előnyben a gluténmentes gabonákat, rizs, zab, kukorica, hajdina, amaránt, chiamag, cirok, köles és glutén mentes lisztkeverékeket használjunk inkább. De ezekről amúgy részletesen tájékoztatom.


Mindezen problémák megszüntetésért önmagunk tehetünk a legtöbbet.

A Kvantumos testelemzéssel rengeteg információt kapunk a probléma okainak kialakulására és máris kezdődhet a helyreállítás.